10.Őssejtek már kozmetológiai hatóanyagokban is?

A legfrissebb kutatások igazolják,  hogy az epidermiszben a bőr legfelsőbb rétegében (felhám) az őssejtek felügyelik bőr  regenerációját. A bőr öregedésével csökken ezen őssejtek aktivitása. A kutatók figyelme  a kétszikű növényekben található növényi őssejtek  felé is  irányult, melyek nagyon hasonlóan viselkednek az emberi őssejtekhez képest.

 

Ezek a kutatások egy svájci almafajta kapcsán indultak el. Megfigyelték, hogy ez az alma sokkal hosszabb ideig  volt eltartható mint társai, mert őssejtjei hosszabb ideig élnek. Hatásukat a bőrbe juttatva úgy kell elképzelni, hogy a fokozzák a bőr védekezőképességét  az UV és egyéb környezeti hatásokkal szemben. Speciális laboratóriumi körülmények között  növényi szuszpenziót készítenek, melyből kivonják az őssejteket, majd újabb folyamat után egy úgynevezett sejtjavító komplex lesz válik belőlük. E sejtek képesek felgyorsítani a hámsejtek anyagcseréjét és növelik  kötőszövet vízmegkötő képességét, keringés javító hatásúak, így gátolják a bőr korai öregedését. kozmetikai hatóanyagokban

Ez az őssejt technológiával készült sejtjavító komplex már megtalálható a magas minőséget képviselő  kozmetikai  termékekben.

 

HAVI  AKTUÁLIS AJÁNLATAINK  ITT OLVASHATÓAK!

 

 

 

almás

 

 

Posted in blog.