112. Otthoni bőrápolás a járványügyi helyzet alatt

A járványügyi helyzet alatt nincs módunkban professzionális kezelésekre járni, de azért nem szükséges lemondanunk az otthoni bőrápolásról.

Az utóbbi hetekben  többször kérdés volt, hogy mit tehetünk a bőrszárasság ellen?

A válasz a hidratálás. De hogy hogyan, erre írunk javaslatokat.

Többször halljuk: „Én elegendő mennyiségű folyadékot iszom naponta, sokszor kenem a bőröme, de,mégis egyre szárazabbnak érzem.

Egy kis anatómia röviden:  Testünk legnagyobb méretű szerve a bőr, mérete kb. 1,5-1,9 m2, és a tömege a testtömeg 10-12%-át teszi ki.

Ahogy szoktuk mondani, a bőr egy önálló szervünk. A bőrfelszínen található a  hidrolipid réteg, amely a bőr megfelelő hidratáltságáért felel.  Ennek a rétegnek van egy ún. biokémia folyamata, amely a faggyú- és verejtékmirigyek együttes működése, ezt bőrfelszíni emulziónak nevezünk.  Ennek során a lipidek nem engedik, hogy a bőrben található víz a bőr felszínén keresztül eltávozzon.  A bőrfelszíni emulzióban lévő lipidek hiánya okozza a bőrszárasságot, amely nagyrészt az öröklött génektől, az életmódtól és az életkortól függ. Így, ez a napi folyadék beviteltől teljesen független folyamat!

Milyen okok állhatnak a  bőrszárasság hátterében?

1.A nem megfelelő arcradírozás. Nem kell túl gyakran, de ha az elhalt hámsejteket nem távolítjuk, akkor a hidratáló krém vagy szérum sem tud eljutni a bőr mélyebb rétegeibe. 

2.Szulfát tartalmú kozmetikumok használata – ellenőrizzük a termék leírásban.

3. Bár nagyon kellemes, de túl sok forró víz szárító hatású, különösen a forró víz. 

4. Ha csak „hidratáló ” anyagot használunk. Hialuron szérum- gél fölé arckrémet  kell tenni, mely a szérumot-gélt a bőrben tartja.

5. Ha csak olajokat használunk. Az olaj valóban bent tartja a nedvességet a bőrben. Azonban ha száraz, vízhiányos a bőr, akkor hiába kenjük olajjal, hiszen nincs amit bent tarthatna. Így, nem oldja meg a problémát.

6. Ha rossz sorrendben használjuk a termékeket, főszabály szerint mindig a könnyebbtől a testesebb bőrápoló szerek felé kell haladni.

7. Vitaminhiány, ennek jele lehet a fáradt bőr” is.

8. Túl sok termék és aktív hatóanyag használata. Tévhit, hogy minél több és többféle arcápoló terméket kell használnunk. A túlzásba vitt és rossz minőségű teremék használata is szárítja bőrt.

9. Belső okok: pajzsmirigy betegség, bizonyos gyógyszerek rendszeres szedése.

10. Külső okok: dohányzás, szoláriumozás, túlzásba vitt napozás, szennyezett levegő.

 Mit tehetünk az otthoni bőrápolásban?

A Clinicare termékek már másfél éve az otthoni bőrápolási rutinunk részei. Professzionális, kiválóan magas hatóanyag tartalmú otthonápolási termékek. A tavalyi évben méltán a legdinamikusabban fejlődő kozmetikumként jelent meg szakmai lapban.

Itt tudunk  segíteni Önnek is! Ha az arcfiatalitasshop@gmail.com email címre  megírja kérdését, rövid időn belül  tudunk tájékoztatást küldeni.

Most is lehetőség van, hogy a megszokott termékeinket továbbra is tudjuk otthon használni. Otthoni bőrápolás 4 egyszerű lépésben.

Otthoni bőrápolási csomag tartalma:

  1. Habzótisztító
  2. Enzim peeling
  3. Extra hidratálás hialuron szérummal-géllel
  4. Extra bőrmegújítás retinolos krémmel 

kozmetikus pécs, kozmetikai pécs, arcápolás, kozmetikumokClinicare termékek, Clinicare kezelések bőrápolás, Sóstai Szilvia

Itt tudunk  segíteni Önnek is! Ha az arcfiatalitasshop@gmail.com email címre  megírja kérdését, rövid időn belül  tudunk tájékoztatást küldeni.

Sóstai Szilvia, kozmetikus pécs, kozmatika pécs, arcápolás, bőrdiagnosztika, dermapen kezelés, rádiófrekvencia

Sóstai Szilvia szakmai vezető, esztétikai kezelés tanácsadó, egészségügyi  végzettségű kozmetikus

Itt tudunk  segíteni Önnek is! Ha az arcfiatalitasshop@gmail.com email címre  megírja kérdését, rövid időn belül  tudunk tájékoztatást küldeni.

 

 

Posted in blog and tagged , , , , , , .