113. Fényvédelem,napozzunk felelősségteljesen!

Fényvédelem egész évben! 
 
Az évek alatt a bőrünket ért UV terhelés összeadódik, és hosszú távú hatásai lesznek. Mind esztétikai, mind egészségügyi következményekkel.
 
Manapság  a  fényvédőszerek óriási választékában vannak olyan fényvédőszerek amelyek, nem csak felületi védelmet adnak, hanem sejtszinten is kifejtik bőrvédő hatásukat, fokozzák a sejtek természetes védekező képességét. Lehetőség van olyan fényvédőszer használatára is, amely a fényvédelmen túl az adott esztétikai bőrproblémára is kedvezően hat.  a megfelelő fényvédőszer használata mellett a napozási szabályok betartása is rendkívül fontos!

10 egyszerű, könnyen betartható tanács napozás előtt!

 1. Különösen óvjuk gyermekeinket! Gyermeket közvetlen napsugárzás nem érhet!
  2. Fontos a bő folyadékpótlás!
  3. 2 óránként meg kell ismételni a fényvédő használatát! Fontos a fokozatosság elvének betartása akkor is, ha nem napozási célból tartózkodik a szabadban!
  4. A fényvédőszereket 20-30 perccel a napozás előtt kell egyenletesen felkenni!
  5. Ruházattal is védjük magunkat a leégéstől! Nem a fehér, hanem a színes ruha véd jobban a naptól!
  6. Kerüljük 10 és 16 óra között a napon való tartózkodást! Fényvédő használata mindig kötelező a ruhával fedetlen tesztrészeken! A fényvédőt nem csak direkt napozáskor kell alkalmazni, hanem pl. munkába járáskor, kiránduláskor, sportoláskor is!
  7. Olyan fényvédőt válasszon, amelynek UV-B sugárzás elleni védekezőképessége minimum SPF 30 faktoros, de ajánlottabb SPF 50+-os fényvédő használata. Fontos hogy a fényvédőnek emellett legyen UV-A sugárzás ellen is védő hatása!
  8. Ne napozzunk, ha anyajegyeink száma ugrásszerűen megnő! Bőrgyógyász szakorvos vizsgálata mindig indokolt ebben az esetben!
  9. Kerüljük a napozást, ha fényérzékenyítő gyógyszert szedünk!
  10. Napozás után használjunk professzionális kozmetikumokat,bőrnyugtató krémet, sprayt, testápolót!

Télen is van UV sugárzás, hiszen a felhőkön keresztül is nagymértékű káros UV sugárzásnak vagyunk kitéve, illetve a hóról visszaverődő fény is veszélyes. Javasoljuk olyan nappali hidratálókrém használatát, amely tartalmaz fényvédőt.  Télen elegendő SPF 15 – 20 faktoros fényvédelem.

EGY TÉVHIT! A SZOLÁRIUMOZÁS NEM KÉSZÍT FEL A NAPOZÁSRA!

A hiedelemmel ellentétben a szoláriumozás nem biztosít védelmet a napfény bőrkárosító hatásával szemben, sőt még kártékonyabb is a hatása, mint  a természetes napfénynek. Szoláriumozáskor ugyanis rövid idő alatt nagy dózisban kapja az UV terhelést a bőr és a sérült DNS-nek rövid idő áll rendelkezésre a regenerációra. Napozás  során, a napozási szabályok betartása mellett lassabban, egyenletesebben éri fényterhelést bőr, így több idő van a DNS károsodás kijavítására.

Megjelent egy új, szájon át szedhető, Dermavill nevű fényvédő készítmény. A benne lévő antioxidánsok belülről védik a bőrt az UV sugárzás káros hatásaitól. Fényvédőszerek mellé ajánlják a tablettát pl. nyaralás, sportolás alatt.

Dermawill főbb hatóanyaga az édesgyökerű páfrányfélék (Polypodiaceae) családjához tartozó Polypodium leucotomosnak számos jótékony fényvédő hatása van.
 
• Antioxidáns hatás
• DNS védelem
• Immunvédelem
• Bőröregedés-gátló (antiaging) hatás
 
A napfény hatására bomlik a bőrben a kollagén és az elasztán mennyisége mely a bőr feszességéért felelős. A Dermawill a napfény okozta oxidatív stresszt csökkenti a magas antioxidáns hatása miatt, így anti-aging hatása is van.
Különösen ajánlott azok számára akik rosaceaval, napfény allergiával, illetve számos pigmentált anyajeggyel és pigmentációra hajlamos bőrrel rendelkeznek.

Miben tudunk mi segíteni? 

 • 20-25%-s gyógyszertári fènyvèdőre szóló kuponokkal
 • fényvédőtermék mintákkal
 • fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadással
 • kèrèsre kereskedelmi forgalomban nem kapható fényvédőt is tudunk  rendelni
 • egyéni Dermavill kuponokkal segítünk pácienseinknek

Kérjen személyes tanácsadást az Ön számára megfelelő fényvédőszer kiválasztására!

Bejelentkezés Itt!

kozmetikapécs, kozmetikus pécs, fényvédelem, anti-aging, bőrfiatalítás, arcfiatalítás, lézeres kezelések pécs

 

Posted in blog and tagged , , , , , .