123. A szemkörnyék esztétikai problémái

A szemkörnyék esztétikai problémái, kozmetikai és bőrgyógyászati kezelési lehetőségek

Melyek lehetnek ezeknek a gyakori esztétikai problémának a főbb okai? 

Genetikai hajlam, szervi megbetegedés, fáradtság illetve stresszes életmód. A szem környékén alacsony a faggyú- és a verejték kiválasztás, emiatt a bőr itt könnyen elveszítheti nedvességtartalmát, emellett a folyamatos szemmozgás, a napi több ezer pislogás a szemkörnyék bőrét extrán igénybe veszi. Ezen okok következtében a szem környékén ráncok (szarkalábak), fokozott pigmentáció, duzzanat (ödéma), az alsó szemhéj alatt mély árkok (karikás szem) alakulnak ki, mindezek következtében fáradt tekintet alakul ki. Ezek mellett jóindulatú bőrkinövések (fibroma) és sárgás lerakódások (Xanthelasma palpebrarum) is kialakulhatnak.

A szemkörnyék esztétikai problémái, kozmetikai kezelések feszesítésre, hidratálásra

A finom ráncok esetén a következő regenerálódással nem járó kezelések jöhetnek szóba: rádiófrekvencia, HIFU. Regenerálódással járnak a következő kezelések: Termikus lifting, dermapen, mezoterápia, Archelle felszívódó  kollagén szálas  kezelés.  Az utóbbi kezeléseknél az otthoni utóápolásra meg kell tanítani vendégeket.

Fokozott pigmentáció esetén javasolható, regenerálódással járó kozmetikai kezelések a következők: Termikus lifting, dermapen, mezoterápia.

A csak reggelente jelentkező a duzzadt, ödémás szem esetében a legtöbben házi megoldásokkal próbálkoznak. Meg kell tanítani a vendégeket az otthoni masszírozási technikára, a borogatások alkalmazására, masszírozó roller. Ha tartósan fennáll szemkörnyék ödémája, pigmentációja akkor szükséges belgyógyászt felkeresni a háttér tisztázása és kezelése érdekében.

Természetesen a választott kezeléstípus függ a vendég anyagi lehetőségétől, és attól, hogy mit tud, és mit akar viselni az intenzívebb kezelések utáni kellemetlenségekből. A választott kezelést kúraszerűen vagy egyszer is lehet alkalmazni. Egyre gyakoribb szempont a vendég élethelyzete is, mivel sokan dolgoznak külföldön, így számukra egy kezelés sorozat kevésbé jön szóba.

Ne feledkezzünk meg a professzionális kezelések eredmények fenntartása érdekében a szemkörnyék ápolásra is felhívni a vendég figyelmét. Amely nemcsak szemkörnyék ápolók (szérumok, krémek, szemkörnyék tapaszok), hanem fényvédők alkalmazását is jelentik. A hunyorgás csökkenthető megfelelő szemüveg használatával, illetve meg lehet próbálni a fokozott mimikázás kerülését.

A kozmetikai és szakorvosi kezelések a szakma szabályainak betartásával kombinálhatóak. Itt fontos tudnunk a kezelések sorrendjének szabályait, a köztük szükséges várakozási időt. Lehetőség szerint a hőenergiával (lézer, HIFU, rádiófrekvencia) járó kezelést kell először elvégezni majd néhány hét után már alkalmazhatók az egyéb kezelések. Fordított esetben kb. 2 hónap várakozás után végezhető a hőenergiával történő kezelés.

A szemkörnyék esztétikai problémái, Bőrgyógyász-kozmetológus kezelések, műtétek

A karikás szem kezelése speciális hialuronsav injektálással történik. A fokozott izommozgásból eredő mélyebb szarkalábak elsimítására az izmokat ellazító botox kezelés alkalmas. Fibromák ill. az irhában Xanthelasma palpebrarum eltávolítására a széndioxid lézerrel történő vaporizáció alkalmas.

További kezeléseink a folyamatosan frissülő weboldalunkon olvashatóak.

Foglaljon időpontot nálunk!

Posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .