45. A bőr víztartalma

A bőr egészsége és szépsége összefügg  hidratáltságának mértékével.  A száraz, durva, érdes bőr nem tudja  szerkezeti épségét megtartani, feladatát ellátni.

A bőr hidratációjáért két tényező felel: a bőrsejtek víztartalma és az a felszíni védőréteg, amely megakadályozza, hogy a sejtekben tárolt víz a bőrből elpárologhasson, ez a bőr külső hidrolipid rétege.

A különböző életszakaszainkban változik a bőr  víz és zsír tartalma.

Serdülőkorban  a fokozódó hormontermeléssel megnő a hidrolipid film lipidtartalma, a bőr zsírossá válik, felnőttkorban viszonylagos állandóság jellemzi a bőr zsírtartalmát, az öregedés folyamatával  a bőrt kívülről védő lipidréteg folyamatosan elvékonyodik, a benne található vízmegkötő lipidek mennyisége csökken.

Iratkozzon fel Online Magazinunkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb ajánlatainkról, érdekességekről

Néhány tanács tőlünk a szép bőrért!

 

    1.  Arctisztítás

Naponta legalább kétszer bőrtípustól függetlenül. Reggelente elég langyos vizes lemosás, hogy az éjszaki krém maradványait eltávolítsuk

  1. Rendszeres radírozás

A radírozással eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket.. Otthon elég 1-2 hetente alkalmazni a bőrradírozást.

  1. Hidratálás

Bőrünk hidratálására a bő folyadékpótlás mellett is rendszeresen szükség van. A hidratálást végezzük reggel és este, de különösen fürdés után mindenképp. Használjon éjszakai bőrtápláló krémet.

  1. Használjunk fényvédőt évszaktól függetlenül!

Mivel télen is van UV sugárzás, hiszen a felhőkön keresztül is nagymértékű káros UV sugárzásnak vagyunk kitéve. Nyáron ndenképp SP 50+ mos fényvédőt használjunk. Lehetőség van olyan fényvédőszer használatára is, amely a fényvédelmen túl az adott esztétikai bőrproblémára is kedvezően hat. Nagyon fontos emellett a napozási szabályok betartása!

A bőrápolás mellett fontos néhány egyéb szabály betartása is:

  1. Naponta igyon meg legalább két liter szénsavmentes ásványvizet
  2. Mellőzze a dohányzást és a gyakori alkoholfogyasztást
  3. Napi 7 óra alvás a szép bőr egyik alap feltétele
  4. Méregtelenítse a fürdőszobapolcot is, kizárólag káros anyagoktól mentes kozmetikumokat használjon
  5. Rendszeres sportolás során a fokozott keringés és verejtékezés hatására tisztul a bőr
  6. A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, sok folyadék fogyasztása és a táplálék kiegészítők ésszerű használata mind jótékony hatású lehet.

A folyadékfogyasztás az esztétikai kezelések szempontjából azért is fontos, mert a hyaluronsavas ráncfeltöltés során beadott hyaluronsav, vízmegkötő képessége révén tudja kifejteni hatását.

kép1

Posted in blog and tagged , , , , , , .