47. A dohányos bőr

A dohányzásnak elsősorban súlyos, egészségkárosító hatása van.

De milyen hatással van a bőrünkre?

A mai rohanó életmód és a túlzott napozás mellett, a nikotin is felel bőrünk öregedéséért.

A nikotinnak érösszehúzó hatása révén, csökken a kötőszövetben a keringés, így az oxigén ellátás is. Az elégtelen vérkeringés miatt a cigarettázók bőre vékonyabb az átlagosnál. Emellett a nikotin hatására a szervezet ösztrogén szintje is csökken is, amely szintén gyorsítja bőröregedését.

A dohányzás a felsőajak összehúzódásával jár, ha ez hosszú évekig áll fent, kialakulnak az úgynevezett dohányzóráncok.1985-ben, az orvosi szótárba beiktatták az ún. „dohányzó arc” kifejezést,mivel kifejezett jelei vannak ha valaki cigarettázik.

Iratkozzon fel Online Magazinunkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb ajánlatainkról, érdekességekről

 

A dohányzás hatására elszaporodó szabadgyökök, károsítják az egészséges sejteket. Ez a folyamat az öregedés egyik fő oka.  A nikotin közömbösítéséhez nagyon sok C-vitamin is kell, emiatt a bőr hamarabb megereszkedik, mivel az nem termelődik újra.

A dohányos bőr jelei:

  • mély barázdák látszanak az orcákon, számos felszínes csíkozás látható az alsó állkapocs környékét.
  • az arcvonás ijesztő, arccsontja kiemelkedik, átüt a bőrön
  • a bőre szürkés árnyalatú.

A dohányzás elhagyása komoly kitartást, önfegyelmet, elhatározást igényel! Azonban ezt  egészségünk  és bőrünk is meg fogja hálálni.

Ha már mi magunk megtettük a legfőbb lépést, a dohányzásról való leszokást, akkor az arcfiatalító és bőrfiatalító kezelések kombinációival javíthatunk bőrünkön  a dohányzás okozta károkon.

Ha fiatalabb korunkban nem is, de 40 éves korunk körül már kifejezett jelei lesznek dohányzás káros hatásának.  Ekkor már nagy valószínűséggel zavaróak lesznek a mély ráncok és  a fakó élettelen bőrszín.

10_lista

weblap-keszites.tk

Az IONTO – LIFT BF(izomstimuláció) kezelés ,  Botox kezelés, Hyaluronsavas ráncfeltöltés, bioszálas arcfeszesítés,  dermaroller kezelés, hámlasztó kezelések, kollagénes arcmasszázs kezelésekkel.  Részletek ITT!

Posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , .