57. Rosacea kezelés

A Rosacea kezelésére több féle kezelési mód alkalmazható. Bőrgyógyász  szakorvos által javasolt antibiotikumos kúrára, helyileg alkalmazott készítmények  alkalmazására és lézeres kezelésre.  Ezen terápiák kiegészítésére manapság lehetőség van, orvoskozmetikai hatóanyagokkal történő, a  rosacea tüneteire szóló arckezelésre-arcápolásra az eredményesség érdekében.

Kinek ajánlom az orvoskozmetikumokkal történő kezelést?

Itt olvasható!

Decemberben keresett meg minket Roland, Rosaceas bőrtünetei miatt. Elmesélte, hogy hosszú évek óta folyamatosan és időnként fellángoló tünetei megkeserítik a mindennapjait.

Találkozásunkkor átbeszéltük a rosaceas bőr ápolásának helyes módját. Javaslatot tettem az otthoni kezelés lehetőségének módjáról, melyet Roland elfogadott. 1 hónap múlva kértem, hogy beszéljük át, hogy az 1 hónap alatt milyen változások jelentkeztek a bőrtünetek meglétében? Mindketten örültünk, hogy a kellemetlen égő, viszkető érzés, a bőrvörösség kezdett visszahúzódni.

A kezelés megkezdése után 1/ 2 évvel ismét találkoztunk. A rosaceas bőrtünetek fokozatosan visszahúzódtak. Egy alkalommal a tünetek kissé felerősödtek, de sokkal kevésbé intenzíven, mint a kezelés megkezdése előtt.

Iratkozzon fel Online Magazinunkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb ajánlatainkról, érdekességekről

 

A rosacea nagyon gyakori bőrprobléma. A rosacea nem veszélyezteti, de tüneteinek megjelenése nagyon kellemetlenné teheti életünket. Az állandó arckezelés nélkül a rosacea továbbfejlődhet és várhatóan folyamatosan rosszabbodik életünk során. A kínzó tünetek, az égető viszkető érzés lelkileg és fizikailag is megviseli a pácienseinket.

Már megjelentek az orvos kozmetikai hatóanyagokkal ( érösszehúzó hatású – bőrpír elleni krémek) a rosacea kellemetlen kínzó tüneteinek csökkentésére.

Egy jó tanács! Gyakori, hogy a rosaceás páciens sokszor intenzív bőrtisztítással próbál megszabadulni a kellemetlen tünetektől. Ez viszont provokálhatja a tüneteket. A bőrt nem szabad dörzsölni, csak langyos vízzel szabad mosni és pamut törölközővel szárítani.

weblap-keszites.tk

Sóstai Szilvia

Bőrgyógyászati-esztétikai lézer-plasztikai sebészeti asszisztensi gyakorlattal. Egészségügyi végzettséggel.

Posted in blog and tagged , , , , .