Egészségmegőrző Géntesztek

A DNA Plus Humángenetikai Centrum mögött egy több mint 100 laborból álló hálózat működik, ami lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen ismert genetikai rendellenességet képesek kielemezni és szűrni. A génhibák befolyásolhatják az egészségünket, de sok esetben nem jelentik azt tényszerűen, hogy a betegség kialakul, hanem csupán fokozott betegségkockázatot idéznek elő. Az, hogy a betegség kialakul vagy sem olyan külső tényezőktől függ, mint a környezet és az életvitel. Amikor valaki egy génhibából kifolyólag pl. érzékeny a laktózra, attól még teljesen egészséges, míg nem fogyaszt tejet. Panaszok csak bizonyos környezeti hatásokkal együtt merülnek fel, amelyek ebben az esetben a táplálkozás során bevitt laktóztartalmú ételek. Így van ez más betegségek esetében is. Amikor például egy, a vasfelvételt szabályozó gén hibás, az fokozza a vastárolási betegség kockázatát és szükségessé teszi azt az életvitelt, hogy megelőzhető, vagy akár teljesen elkerülhető legyen a betegség.
Ma már a legkorszerűbb technológiák segítségével mód van arra, hogy bizonyos hibás géneket, amelyek betegségekhez köthetők, teszteljünk. Az elemzés eredménye alapján lehetőség van egy megelőző program elkezdésére, amely csökkenti az egyén személyes betegségkockázatát és segít abban, hogy egészséges maradjon. Természetesen az egészséges életmód egyébként is célkitűzés, mert a személyes kockázatok ismerete nélkül is számos genetikai előterhelést semlegesíthet.

GÉNTESZTEK ÉS MINTAVÉTEL ITT, HELYBEN!

A (nyál)mintavétel nálunk, kényelmesen történik a mintavételi szett segítségével. A mintavétel és a kapcsolódó papírok kitöltése után a géntesztek elemzésének átlagos időtartama 4-6 hét, amelyet a DNA Plusz Humángenetikai Centrum osztrák központjában végeznek el. Minden esetben magyar nyelvű elemzés eredményt kapnak kedves vendégeink.

Kiemelt, Magyarországon egyedülálló géntesztjeink :

 

 • FOGYÁS A GÉNEK ALAPJÁN

         Weight Sensor / Súlyteszt

Génprofiljából kiderül, hogy melyik élelmiszereket lenne érdemes elkerülnie és melyek azok, amelyeket gond nélkül fogyaszthat. Ezen felül megtudhatja az optimális sport-mennyiség és kalóriák mértékét, hogy hamar elérje a kívánt testsúlyt és aztán könnyedén tarthassa azt. A génprofilhoz igazított program alkalmazása ugyanolyan ráfordítás esetén átlagosan 2,5-szer nagyobb sikerhez vezet, mint egy hagyományos program.

Az elemzés tartalma:

  • • Táplálkozási terv készítése a DNAnutriControl menüportál segítségével
  • • Genetikailag személyre szabott táplálkozási- és sportprogram
  • • Több mint 100 oldalas jelentés és 1000+ élelmiszer a gének alapján kiértékelve
  • • Egy életen át érvényes fogyás program
  • • 8 génvariáció elemzése

A Weight Sensor a következő kérdésekre ad választ:

  • Mitől hízok? Zsír vagy szénhidrátok?
  • Melyik diéta számomra a leghatékonyabb?
  • Milyen könnyen fogyok, ha sportolok?
  • Génjeim alapján melyik sportprogram a leghatékonyabb?
  • Milyen könnyen fogyok, ha csökkentett kalóriás diétát alkalmazok?
  • Milyen magas a genetikai hajlamom a túlsúlyra?
  • Mennyire vagyok hajlamos a jojó-effektusra?
  • Milyen módon tudok a legkönnyebben lefogyni és megtartani az optimális testsúlyomat?

Weight Sensor 8 súlygént tesztel Ára:  118 600 Ft.

 

 • TÁPLÁLKOZÁS GENETIKA

         Nutrition Sensor teszt

A táplálkozási terv olyan egyedi, mint Ön! A Nutrition Sensor génteszt, génjeit a leggyakoribb élelmiszerintoleranciák és népbetegségek tekintetében vizsgálja, génjei egyedi összetétele alapján. Ezután egy személyre szabott táplálkozási programot állítunk össze, ami segít a betegségek fellépését megakadályozni és az optimális egészségi állapotot elérni.

Egészséges táplálkozás a gének alapján  Ára:  135 500 Ft.

 

 • ALLERGIA teszt
  Allergy Sensor

E géntesztünk annak a lehetőségét kínálja, hogy minden, a vérben lévő potenciálisan allergiát kiváltó anyagot teljes mértékben tisztázza. A fejlett Immuno Solid-Phase allergén chipünk a legmodernebb biochip technológián alapul. Ez Európában az első biochip alapú teszt, amelyet „in vitro” diagnózisra engedélyeztek. Míg más eljárások komplex állatszőr, pollen, atka, táplálék, latex, stb. kivonatokat alkalmaznak a tesztelésre, ez az allergiateszt kizárólag természetes, illetve biotechnológiailag előállított, magas tisztítottságú allergéneket alkalmaz. Ezek lehetővé teszik az allergiát előidéző allergének abszolút precíz megállapítását, a tesztanyagokkal való érintkezés nélkül, mint pl. a bőrteszt esetében.

Allergy Sensor Több mint 100 allergénre vizsgál Ára: 167 200 Ft.

 

 • BABÁK ÉS KISGYERMEKEK EGÉSZSÉGE
  BABY Sensor 100+

A Baby 100+ teszt gyermekét 0-5 éves korig több, mint 110 genetikai eredetű anyagcsere betegségre vonatkozólag vizsgálja meg és lehetővé teszi az időben megkezdett kezelést, így sok esetben súlyos következményeket, min pl. testi vagy szellemi fogyatékosságokat lehet megelőzni. E tesztünk az egyik legkiterjedtebb és legpontosabb újszülött- és kisgyermek teszt, amely pillanatnyilag világszerte kapható.

BABY Sensor 100+ több, mint 100 betegségre vizsgál Ára: 89 550 Ft. 


Fizetési módok: banki átutalás a DNA Plusz Humángenetikai Centrum bankszámlaszámára vagy készpénzes átvétel a mintavételkor Központunkban.

A vizsgálatok díja a DNA Plusz Humángenetikai Centrum hivatalos ára. Abban az esetben, ha nem banki átutalás történik, akkor a megrendelő részére a vizsgálati díjáról átvételi elismervényt állítunk ki és mi  fizetjük be a DNA Plusz Humángenetikai Centrum bankszámlaszámára.


Mik azok a Gének?

Mintavétel nyálból néhány perc alatt: