Egészségmegőrzés

A DNA Plus Humángenetikai Centrum mögött egy több mint 100 laborból álló hálózat működik, ami lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen ismert genetikai rendellenességet képesek kielemezni és szűrni. A génhibák befolyásolhatják az egészségünket, de sok esetben nem jelentik azt tényszerűen, hogy a betegség kialakul, hanem csupán fokozott betegségkockázatot idéznek elő. Az, hogy a betegség kialakul vagy sem olyan külső tényezőktől függ, mint a környezet és az életvitel. Amikor valaki egy génhibából kifolyólag pl. érzékeny a laktózra, attól még teljesen egészséges, míg nem fogyaszt tejet. Panaszok csak bizonyos környezeti hatásokkal együtt merülnek fel, amelyek ebben az esetben a táplálkozás során bevitt laktóztartalmú ételek. Így van ez más betegségek esetében is. Amikor például egy, a vasfelvételt szabályozó gén hibás, az fokozza a vastárolási betegség kockázatát és szükségessé teszi azt az életvitelt, hogy megelőzhető, vagy akár teljesen elkerülhető legyen a betegség.
Ma már a legkorszerűbb technológiák segítségével mód van arra, hogy bizonyos hibás géneket, amelyek betegségekhez köthetők, teszteljünk. Az elemzés eredménye alapján lehetőség van egy megelőző program elkezdésére, amely csökkenti az egyén személyes betegségkockázatát és segít abban, hogy egészséges maradjon. Természetesen az egészséges életmód egyébként is célkitűzés, mert a személyes kockázatok ismerete nélkül is számos genetikai előterhelést semlegesíthet.

GÉNTESZTEK ÉS MINTAVÉTEL ITT, HELYBEN!

A (nyál)mintavétel nálunk, kényelmesen történik a mintavételi szett segítségével. A mintavétel és a kapcsolódó papírok kitöltése után a géntesztek elemzésének átlagos időtartama 4-6 hét, amelyet a DNA Plusz Humángenetikai Centrum osztrák központjában végeznek el. Minden esetben magyar nyelvű elemzés eredményt kapnak kedves vendégeink.

Kiemelt, Magyarországon egyedülálló géntesztjeink IDE kattintva olvashatóak! 

Mik azok a Gének?

Mintavétel nyálból néhány perc alatt: