Maternity Beauty-Terhességi alatti szépségápolás

Sóstai Szilvia vagyok, a Szépség és Egészségmegőrző Központunk szakmai vezetője, esztétikai kezelés tanácsadója.

Egy régi álmom vált valóra, hogy egészségügyi (szülésznő, szülészeti műtősnői, bőrgyógyászati-lézer sebészeti specialista asszisztensi) végzettségemet kombináljam az esztétikai kezelések területén szerzett több éves szakmai gyakorlatommal. Azt gondolom, hogy a terhesség és a szoptatása alatti kozmetikai jellegű kezelések, megfelelő körültekintéssel, biztonsággal végezhetőek, így életünk ezen szakaszában sem kell lemondani a szépségápolásról. Abban az estben, ha mégis bizonytalanság merül fel, szülész-nőgyógyász illetve szükség esetén bőrgyógyász-kozmetológus szakorvossal lehetőségem van nekem és Önnek is konzultálni.  

A hormonális változások a miatt a babavárás időszaka alatt a bőr különböző módon reagál. Van olyan kismama, akinek gyönyörű, üdévé válik, de van olyan eset, akinek ezen időszak alatt pattanásos, pigmentfoltos, érzékeny lesz a bőre. Az utóbbiak sok esetben a szülés után megszűnnek.

Néhány kérdés azonban mindig felmerül!

Milyen alapszabályok vannak a várandóság-szoptatás alatti időszak bőresztétikai jellegű kezeléseinél?

 1. a kozmetikai kezelések előtt minden esetben kérjük, jelezze, hogy babát vár!
 2. fontos, hogy a  bőrre jutó krémek egyéb kozmetikai szerek hatóanyagai ne tartalmazzanak kémiai-szintetikus színezékeket és illatanyagokat, valamint tartósítószereket. 
 3. az A-vitamint tartalmazó krémeket, a retinolsav tartalma miatt, esetleges magzatkárosító hatása miatt nem alkalmazzuk! 
 4. ebben az időszakban ellenjavallottak az elektrokozmetikai gépi kezelések: iontoforézis, ultrahang, elektromos izomstimuláció (EMS), Vio, mikrodermabrázió, sminktetoválás, a lézeres szépészeti beavatkozások! 
 5. nem alkalmazunk vérbőségfokozó krémeket, pakolásokat, esszenciális olajokat.

Itt egy megjegyzés: az arc ultrahangos kezelésének ellenjavallata szakmailag kérdéseket vet fel.   Szülész-nőgyógyász szakorvos és mester kozmetikus kolléganővel is konzultálva nem egyértelmű a kontraindikáció, hiszen terhesség alatt hasi és hüvelyi ultrahangos kezelést is végez a szakorvos közvetlen a magzat közelében. Így, akkor egy arc ultrahangos kezelése természetes hatóanyagokkal miért lenne ellenjavallt? 

Milyen kezelések végezhetőek ebben az időszakban?

 1. manuális kezelések
 2. gyengébb koncentrációjú, természetes AHA-savak
 3. hidroabrázió
 4. Bioptron-lámpa kezelés
 5. finom arc-, nyak- és dekoltázsmasszázzsal kényeztethetjük a kismamát
 6. nyugtató, összehúzó, tápláló, regeneráló pakolásokat is alkalmazhatunk

Gyakori kérdés a terhesség alatt!

 1. A terhességi csíkok, striák kialakulásában nagy szerepet játszanak az alkati tulajdonságok, az öröklött tényezők. Megelőzéssel azonban sokat tehetünk megjelenésük ellen, speciális hatóanyagok, termékek alkalmazásával. A már kialakult striák az idő múlásával halványodnak ugyan, és bizonyos kozmetikai és orvos esztétikai kezelésekkel csökkenthetőek, de teljes mértékben sajnos nem szűntethetőek meg, kezelésük a szoptatási időszak után javasolt.
 2. Gyakran előfordul, hogy a már meglévő anyajegyek, pigmentfoltok sötétebbé válnak. Ezekben az esetekben bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos vizsgálata megnyugtató választ ad az aggodalmakra, illetve elmondja a további teendőket.

A várandóság egy nő életében fontos időszak, ilyenkor sem kell lemondani a sportolásról, és ha kissé korlátozva is, de a kényeztető szépészeti kezelésekről sem. Hangsúlyozva, hogy minden esetben konzultálni kell a szülész-nőgyógyász illetve szükség esetén bőrgyógyász-kozmetológus szakorvossal!

Központunkban kellemes, nyugodt, családias hangulatot és környezet teremtünk a terhesség alatti szépészeti kezelésekhez, amely közben igény szerint klasszikus zene is hozzá segít a relaxációhoz.

A kismama elégedettségét, boldogságát a baba is megérzi, hiszen ez esetben különösen igaz, ”ami jó az anyának, az jó a babának is”. 

 

arcmasszázs, kozmetika, AHA sav, hidroabrázió,  

Maternity Beauty szépségápoló csomag: Arc-nyak dekoltázs-kézfej kezelés egyben.

A kezelés csomag tartalma:

 • Tisztítás
 • AHA savas peeling
 • Hidroabrázió
 • Masszázs
 • Hatóanyag bevitel
 • Tápláló pakolás
 • Kezelés lezárása

A kezelés csomag díja: 13 000 Ft. 

Bejelentkezés:

Sóstai  Szilvia szakmai vezetőnél

Tel: 30/ 289 2211

Email: arcfiatalitasshop@gmail.com