1.Mindennapi arcápolás

A mindennapi bőrápolás alapszabályai:

Megjelenésünket tekintve arcbőrünk az, ami a leginkább árulkodik korunkról. Néhány bőrápolási alapszabály betartásával mi magunk is sokat tehetünk bőrünk ragyogásának, egészségének megőrzéséhez.

mindennapi arcápolás, arcfiatalítás pécs, arcápolás pécs, arckezelés pécs, plasztikai sebészet pécs, bőrfiatalítás pécs

1. Arctisztítás

Naponta legalább kétszer bőrtípustól függetlenül. Reggelente elég langyos vizes lemosás, hogy az éjszaki krém maradványait eltávolítsuk. Ha sminket használunk, este mindenképp olyan lemosót válasszunk, amely eltávolítja a smink maradványokat. Lehetőleg, ne olajos, ne tejes lemosót válasszunk. Ne olyat, ami szárítja bőrt.

2. Rendszeres radírozás

A radírozással eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket. A kezelések előtt ez intenzíven gépi kezeléssel, savakkal tudjuk megoldani. Ezáltal a kezelésekhez használt hatóanyagok és az otthoni kozmetikumok hatóanyagai is jobban fel tudnak szívódni. Otthon elég 1-2 hetente alkalmazni a bőrradírozást. Válasszunk olyan radírt, mely illik bőrtípusunkhoz.

3. Hidratálás

Bőrünk a különböző külső fizikai hatások (pl. hideg idő, erős szél, száraz levegő, borotválkozás, stb.) miatt sokat veszíthet nedvességtartalmából. Bőrünk hidratálására a bő folyadékpótlás mellett is rendszeresen szükség van. A hidratálást végezzük reggel és este, de különösen fürdés után mindenképp. Használjon éjszakai bőrtápláló krémet.

4. Használjunk fényvédőt évszaktól függetlenül!

Mivel télen is van UV sugárzás, hiszen a felhőkön keresztül is nagymértékű káros UV sugárzásnak vagyunk kitéve. Illetve a hóról visszaverődő fény is veszélyes, mint nyáron, a vízparton. Javasoljuk olyan nappali hidratálókrém használatát, amely tartalmaz fényvédőt.  Télen elegendő SP 15 – 20+ faktoros fényvédelem. Nyáron azonban mindenképp SP 50+ mos fényvédőt használjunk. Lehetőség van olyan fényvédőszer használatára is, amely a fényvédelmen túl az adott esztétikai bőrproblémára is kedvezően hat. Nagyon fontos emellett a napozási szabályok betartása!

A bőrápolás mellett fontos néhány egyéb szabály betartása is:

  1. Naponta igyon meg legalább két liter szénsavmentes ásványvizet
  2. Mellőzze a dohányzást és a gyakori alkoholfogyasztást
  3. Napi 7 óra alvás a szép bőr egyik alap feltétele
  4. Méregtelenítse a fürdőszobapolcot is, kizárólag káros anyagoktól mentes kozmetikumokat használjon
  5. Rendszeres sportolás során a fokozott keringés és verejtékezés hatására tisztul a bőr
  6. A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, sok folyadék fogyasztása és a táplálék kiegészítők ésszerű használata mind jótékony hatású lehet.

Milyen szempontok fontosak mikor otthoni kozmetikumot  választunk magunknak?

  • hatóanyag tartalom
  • hatóanyag kombinációk
  • a hatóanyagok felszívódását elősegítő innovatív technológiai megoldás
  • bőrt terhelőkáros anyagoktól mentesek legyenek

A kezeléshez használt hatóanyagok és az általunk ajánlott termékek,  PEG-ek, parabének, paraffinok, vazelin, ásványi olaj, színezékek, illatanyagok és állati nyersanyagoktól mentesek, amelyek manapság már a minőségi kozmetikumoktól alapvető elvárások, szemben a kereskedelmi forgalomban kapható hagyományos kozmetikumokkal. Hatóanyagaink és az ajánlott termékek nanotechnológiával készültek, így biztosan fel fognak szívódni a bőrben.

Sóstai Szilvia Esztétikai kezelések, tanácsadás

Posted in blog.