Akne utáni hegek kezelése

                                              Zavarják a pattanások után visszamaradt hegei?

Bőrgyógyászati-lézer sebészeti szakmai munkám során  gyakran találkozom ezzel az esztétikai bőrproblémával.

Tudjuk, hogy minél mélyebbre terjedt a korábbi pattanásból eredő gyulladás, annál inkább hegesedéssel fog gyógyulni. Illetve el kell mondanom, hogy a kozmetikai gyakorlatban alkalmazott gőzölés és nyomkodás nincs jó hatással a pattanások kezelésében, mert a felázott, sérülékeny bőr, nagy eséllyel hegesedéssel fog gyógyulni. Tinédzser korban, ha intenzív mitesszerképződésre való hajlamot látunk, akkor még bizonyos esetekben javasoljuk a kozmetikai “nyomkodásos” kezelést. Azonban már vannak olyan otthon használható hámlasztó szerek( receptes és receptes nélküliek), melyeknek mitesszerképződést gátló hatásuk van.

Ami nagyon fontos! 

Aktív, gyulladásban lévő pattanások esetén nem végzünk hegkezelést! Ebben az esetben mindig a pattanások kezelése az elsődleges feladat, ez pedig szakorvosi kezelést jelent. Indokolt esetben, pedig nincs más út mint a gyógyszeres kezelés. Szakmai munkám során látom, hogy túlzóak a gyógyszerszedéssel kapcsolatos félelmek.

Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre az Ön számára akne utáni hegei esetén? 

1. lézeres kezelés ( szakorvosi kezelés)

2. orvosi dermaroller kezelés, mely kombinálható szalicilsavas hámlasztó kezeléssel.

A tanácsadás során az igényeknek megfelelően tudok kezelési javaslatot tenni. Azt is el kell mondanom, hogy egyik sem olyan kezelés típus, melytől egy alkalom után “csoda” várható, kúrában kell gondolkozni. Bármely kezelés típust választjuk, sajnos teljesen egyenletes bőrfelszínt nem tudunk elérni, mert a korábbi gyulladásos folyamat az irharéteget is érintette.

Itt szeretném megjegyezni! 

A gyakorlati tapasztalatomból látom, hogy a pácienseknek korábban kozmetikai gyémántfejes mikrodermabrázió kezelést ajánlottak hegek kezelésére. A kezelés nem alkalmas mély hegek kezelésére, kizárólag a felső hámréteg eltávolítására szolgál.

Melyek az előnyök az Ön számára akne utáni hegeinek dermaroller kezelése esetén? 

  • a lézeres kezelésekhez viszonyítva kevesebb fizikai és anyagi megterhelést jelent
  • a kezelés utáni kellemetlenségek maximum 48 óra alatt eltűnnek
  • klinikai vizsgálatokkal bizonyított orvosi hatóanyagot alkalmazok
  • nem kell hosszú időre akár (7-10 nap) a munkából kimaradni
  • a kezelés utáni kellemetlenségek csökkentésére utóápolót adok
  • lehetőségem van a kezelés előkészítésére gyémántfejes mikrodermabráziót végezni
  • a kezelésekhez egyedi recept alapján összeállított érzéstelenítőt használok, így a kezelés kevésbé megterhelő a páciensek számára. Személyre szabva lehet a kezelési tervet intenzív és kevésbé intenzív módon felállítani

Melyek az akne utáni  hegek kezelési lehetőségei az Ön számára? 

 1.Orvosi Dermaroller: Súlyos pattanásos bőr esetén, az akne maradandó hegek hátrahagyásával gyógyul, ezeket a hegeket dermaroller beavatkozással lehet látványosan kezelni. A dermaroller kezelésnél  az eredményességét meghatározza, hogy a problémának megfelelő tűhosszúságú eszközt és hatóanyagot válasszunk. A régióban egyedülálló módon a dermaroller kezeléshez egy speciális akne hegkezelő orvosi hatóanyagot alkalmazok.

A dermaroller kezelést is kúraszerűen kell alkalmazni, már egy alkalom után is látható a változás, de javulás csak a kezelések alatt lesz látható.

 

dermaroller

2. Orvos kozmetikai  kémiai hámlasztás, Pattanás-akne utáni hegek, és pigmentfolt halványításra is!

  • A kezelés kúrában ajánlott, átlagosan 4-5 kezelés.

Az orvosi dermaroller a kémiai hámlasztás és kombinálható egymással, így személyre szabott kezelést  van lehetőségem ajánlani!

Konzultációs díj: 5 000 Ft

Az akne heg kezelési ára a választott kezelés típusától, vagy ezek kombinációitól függ. Erre konzultáció során van lehetőségem javaslatot tenni. A kezelést követően részletes, írásos tájékoztatást is kap a kezeléssekkel kapcsolatos teendőkkel kapcsolatban. Szakmai gyakorlatom által lehetőségem van egyéb hegtípusok: műtét utáni hegek, keloidos hegek kezelésére is javaslatot tenni!

Ha a konzultáció napján kezelés is történik, a konzultációs díjat  nem számolunk. A konzultáció-kezelés során ingyenes termékmintákat, termék leírásokat adok az Ön érdeklődésének megfelelően.

Sóstai Szilvia, kozmetikus pécs, kozmatika pécs, arcápolás, bőrdiagnosztika, dermapen kezelés, rádiófrekvencia

Sóstai Szilvia szakmai vezető

BEJELENTKEZÉS ITT!

HA HÍVÁSAKOR NEM VAGYUNK ELÉRHETŐEK, TELEFONSZÁM KIJELZÉS ESETÉN, AMINT LEHETŐSÉGÜNK VAN VISSZAHÍVJUK ÖNT!